woensdag 29 januari 2014

Super praktische tips bij het 'lam fietsen'


Op je fiets stappen met een slok op is verstandiger dan in de auto stappen. dat is algemeen bekend en gelukkig ook op grote schaal uitgevoerd. Toch ben ik van mening dat ‘lam fietsen’, op mammoetjagen en rode pepers eten na, een van de gevaarlijkste dingen die een mens in zijn vrije tijd kan doen.

Om die reden heb ik besloten om, dankzij mijn jarenlange ervaring, een aantal praktische tips op een rijtje te zetten:

Super praktische tip 1: Bij het openen van je fiets, val niet om.
Je ziet het talloze keren gebeuren. Je hikt ongecontroleerd door de grote hoeveelheid pils in je maag en je besluit dat het maar eens tijd is om naar dromenland te gaan. Je trekt je jas met bijzonder veel moeite aan, om vervolgens naar buiten te gaan en je fiets te pakken. Tijdens het opnenen van je fiets val je voor je het weet keihard met je kaak tegen de grond. Kut. Je realiseert je net dat je met fiets en al bent omgelazerd in de tuin van de buren.
Het begin van lam fietsen is de beslissende factor hoeveel de ziekenhuis schade zal bedragen.
Val je om en kan je met heel veel moeite omhoog komen? Niet gaan fietsen.

Heel praktische tip nummero 2: Slapen en fietsen gaan niet goed samen
Ben je ooit zo moe geweest na het stappen dat je eigenlijk niet eens de puf hebt om te fietsen? Nou, mocht je ooit een geweldige ingeving krijgen om dit te combineren: fietsen en slapen is geen goede combinatie, net als tequila en goldstrike. Binnen no time lig je met je snuffel op het asfalt tanden te zoeken.

Toepasbare tip 3: Vermijd paaltjes
Paaltjes die je onderweg tegen zult komen zijn ongeveer 30cm breed. Normaal zou je deze zonder moeite kunnen ontwijken. Tenzij je alcohol op hebt. Want zodra je alcohol hebt. Op een of andere manier hebben deze paaltjes op dat moment een magnetische kracht om alleen jouw fiets aan te trekken. Hetzelfde als bij de Albert Heijn staan terwijl je vreselijke haast hebt en voor de deur is de Hulk een sigaret aan het roken. Je komt er gewoon niet omheen.

Tip 3.1: Zigzaggen om paaltjes te ontwijken is geen goed idee
Zigzaggen om obstakels die midden in je pad liggen te ontwijken is geen goed idee. Want voordat je het weet lig je met je gebit in de berm en volg je het dieet van een koe.

Tip 4: Kom je politie tegen, vraag een lift
Scheelt een hoop gezeik. Het feit dat je met de vrouwelijke agente flirt valt waarschijnlijk iets minder goed in de smaak.

Hopelijk helpen deze tips je met je pelgrimstocht in de naam van San Alcoholica. Moge je gezegend zijn.

1 opmerking: