dinsdag 8 oktober 2013

Henk Westbroek als burgemeester, dat neem je toch godverdomme niet serieus meer?



Hulde de aanstaande buurgemeester

Het oordeel was onmiskenbaar: Henk Westbroek is gekozen tot favoriet als burgemeester van Utrecht door het de lezers van het Algemeen Dagblad. 9000 lezers hebben in een referendum hun stem laten klinken en met 2056 stemmen kwam Henk, die vaak in 1 zin wordt genoemd met jaren-80 legendes Rob de Nijs, Doe Maar en De Dijk, als favoriet uit de doeken.

Dat neem je toch godverdomme niet serieus meer?

Hendrik Otto Westbroek, een simpele zanger én gerenommeerd acteur en televisiepresentator, wilt het nu hoger op schoppen door burgemeester te worden. Vol goede tegenargumenten en slechte uitdrukkingen zal hij de gemeenteraadsbijeenkomsten in goede banen lijden, én waar mogelijk nog een liedje over de naam van de fractievoorzitter van GroenLinks.

Waar zal deze tendens stoppen? Jan Smit als minister van Defensie? Bennie Jolink als politiek verslaggever? Of misschien Paskal Jacobsen van BLØF als voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal? “Dan geef ik nu het woord aan de heer Rutte, moge hij het woord onderbouwen. Met huisgemaakte bakstenen aan de huizen van de derde wereld bouwen.”

Sorry Henk, ik geef je toch het nadeel van de twijfel. Wellicht heb je in België meer succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten