maandag 21 oktober 2013

Zwarte belangenbehartiging


Ieder jaar komt hij weer naar ons koude kikkerlandje toe. Ik heb het niet over Sinterklaas, maar over de discussie dat zwarte pieten racistisch zouden zijn.

Ik denk dat dit niet iets van dusdanig belang is dat zelfs de Verenigde Naties er onderzoek naar zou moeten doen. Dat zwarte pieten racistisch zijn is niet iets van staatsbelang, maar gewoon een kwestie van slechte opvoeding.

Ikzelf, als ingeburgerd Nederlander, al 19 jaar actief Sinterklaas-vierder én fervent openmaker van zijn pakketjes kan bevestigen dat die klote pieten hun pepernoten echt niet harder gooien op donkere kinderen dan op blanke koters. Maak je echt geen zorgen, die ‘onschuldige’ nootjes zorgen bij elk kind blauwe plekken, ondanks dat je ze bij niet elk kind even goed zal kunnen zien door, jawel, hun huidskleur.  Deze ‘pieten’ (het is nog enkel de vraag of dit ook werkelijk hun echte naam is) doen al jaren hun werk goed en hebben nog nooit voor trammelant gezorgd, ondanks dat ze dagelijks inbreken in een willekeurig huis. Sterker nog, de meeste inbrekers zouden niet de schoenen vullen, maar legen.

Er blijft nog echter nog 1 vraag hangen voor mij: als deze belangenorganisatie (in de volksmond ook wel ‘zeiklui’ genoemd.) dus van mening is dat zwarte piet racistisch is en een oplossing wilt, wat is het dan dat ze willen?

In dat geval heb ik nog wel een oplossing, maar dat vereist wel een verschuiving van enkele evenementen. We verven elke piet in de kleuren van de regenboog en we hullen ons Sint Nicolaas in een roze tabberd en mijter, en geven hem een staf met pluche omhulsel, hierna zet je ze allemaal op een roze Pakjesboot 12 met keiharde muziek van The Village People en David Bowie en laat je ze door de Amsterdamse grachten varen. Op deze manier nemen we het vooroordeel van de racistische piet weg, én maken we nog eens een pro-homo statement ook!

‘Misschien volgend jaar toch een paar Polen huren, gezeik altijd weer met die negers altijd.Aldus de Sint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten