vrijdag 26 september 2014

Wielrenners

Op deze wereld zijn in mijn ogen twee soorten mensen:
Allereerst zijn er mensen die ademen, eten, voortplanten en bezig zijn met hun alledaagse bezigheden. Dit zijn vaak mensen waarmee ik goede relaties en vriendschappen kan opbouwen en veel plezier mee beleef.
En dan heb je ook nog wielrenners.

Wielrennen is een uit de kluiten gegroeide hobby die ooit begonnen is in de sportschool op de hometrainer. Hier gingen aspirant wielrenners al flink op tekeer, met kreunen, hijgen en overig overdreven gedrag. Ze vonden zichzelf al gauw te goed voor indoor sport en besloten zich maar te verplaatsen naar de buitenwereld om hier nóg vervelender te zijn.
Al gauw voelen dit blanke tuig van middelbare leeftijd zich hoger dan de wet en dat geeft deze mislukte Tour de France rijders het zelfvertrouwen om mensen aan de kant te schreeuwen, uit te schelden en elke mogelijke wet en regelgeving die gemaakt is om het verkeer veilig te houden, te overtreden.
Het zal dan ook niet lang duren voordat de snelwegen vol zitten met mannen met gladgeschoren benen en kekke sportbrillen op een veels te dure fiets. Losgeslagen mannen met vervlogen dromen over hoge bergtoppen en diepe dalen, nu terug te vinden om 42 kilometer van vlak asfalt. En als je ze wilt passeren? Dan krijg je een middelvinger.
De enige manier waarop dit uitschot nog iets van z'n nét iets te kleine lul kan laten lijken is door er doping in te spuiten. Ze missen een stukje zelfrespect, dus bundelen ze zich maar in een peloton van mannen met hetzelfde probleem zodat het wat minder erg lijkt.
Straatterroristen op een lichtgewichtframe, dat zijn het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten