woensdag 27 november 2013

Grijp de Spaanse stier bij de horens!


Nederland is in een hoop zaken beter dan Spanje. Economische status, zorg, educatie en handelspositie, om zomaar een greep te doen uit het potje.

Maar in 1 ding blijft Spanje beter: voetbal. Toen we in 2010, na een geweldig wereldkampioenschap gespeeld te hebben, met de vloer aangeveegd werden door Spanje werd dat maar weer eens duidelijk.

Dit was tot gister, toen Ajax in eigen ArenA als voetballende gladiatoren Barcelona versloeg. Langzaam aan kruipen we toch weer dichterbij. Toegegeven, de hekkensluiter van de Primera Division zal alsnog over Nederlandse middenmoters als FC Groningen heen walsen, maar toch wordt dit gat stukje bij beetje kleiner.

Goed, Messi, Valdès, Alves en Sanchez deden niet mee, maar met spelers als Puyol, Neymar, Xavi, Iniesta, Fabregas en Pique heb je toch al de hele eredivisie aan waarde op het veld staan. Weeg dat af tegen jongens van Ajax, die nota bene nog hun ID moeten laten zien om de kroeg binnen te komen, en het verschil wordt toch al gauw duidelijk.

Na de Tweede Wereldoorlog is een rivaliteit ontstaan met onze oosterburen. Maar misschien is deze rivaliteit sinds 2010 toch weer verschoven naar een die nog uit de zestiende eeuw stamt: España.

Het enige wat we nu nog missen is een Piet Hein van het Nederlandse voetbal die onze jongens van oranje zal aansturen tegen La Furia Roja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten