donderdag 5 september 2013

Deventer, pedofilie en LOGICA

In Deventer hebben ze iets nieuws bedacht: ze gaan massaal (Nou ja, een stuk of 100 mensen) de straat op om te demonstreren tegen de pedofiel die daar mogelijk zou kunnen gaan wonen. Deventenaren zetten zich massaal op de kaart.

Om ons geheugen even op te frissen, wat is Deventer ook alweer? Deventer is een oude hanzestad in Overijssel die je waarschijnlijk kent door hun welbekende Deventerkoek en..
Nou daar blijft het eigenlijk bij. Ik sta nooit echt stil bij Deventer, dat is, tot nu.

Veel Deventenaren zijn massaal de straat op te gaan om originele leuzen als ‘Weg met die pedo’s! Veilig over straat!’ te schreeuwen.  Ook zijn Deventenaren ervan overtuigd dat zij, in hun mooie koekstad, in tegenstelling tot de rest van Nederland, wél voor eigen rechter mogen spelen.       

Ik vind het hypocriet en onzinnig. Als een pedofiel, waarvan al bekend is dat hij voor pedofilie is veroordeeld, ergens gaat wonen en 24/7 in de gaten gehouden wordt, dan heeft treiteren en voor eigen rechter spelen toch totaal geen nut? Dan geef je zo’n man ook geen tweede kans. (Kinder-) Moordenaars worden ook niet opgejaagd met hooivorken en fakkels?

Ik noem het logica, maar helaas is het nog niet in Deventer aangekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten