Is het je ooit opgevallen dat wanneer mensen, na- of
voordat ze gegeten hebben, het recept gaan vertellen, en de luisteraar NOOIT op
aan het letten is? Het is vergelijkbaar met een saai college volgen of het
kijken naar Paul de Leeuw, plotseling is de aandacht van de persoon compleet
verschoven naar iets anders.
Ik heb het ooit eens geprobeerd toen ik, na een naar mijn
doen redelijk smaakvol gerecht, had gekookt.
“Eerst bak ik het rundvlees goudbruin, waarna ik wat
poeder van gemalen stierballen eroverheen gooi. Vervolgens neem ik wat
brandnetel vocht en laat dat langzaam warm worden. Oorspronkelijk komt het
recept uit een kolonie van de maan, maar in de jaren 70 van de 24ste
eeuw is het hierheen overgewaaid. Nadat het gehakt goudbruin is doe ik wat
gemalen tomaat, ui, boomschors en paprika er doorheen, laat ook dat lekker knapperig
worden. Daarna gooi ik een klein beetje peper en zout eroverheen. In de
tussentijd heb ik al een ander pannetje klaar staan met hete olie waar ik de
aardappeltjes in bak. Hier doe ik wat runderurine bij en laat dit lekker
knapperig sudderen. Vervolgens warm serveren en eet smakelijk!”
Probeer het zelf eens, niemand die het op zal vallen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten